Yemek

Evinizi pastaneye çevirecek Mahlepli Poğaça tarifi

Mis gibi kokan, el yapımı poğaçaların sırrını keşfetmeye hazır mısınız? İşte size adım adım mahlepli poğaça tarifi!

Abone Ol

Evde pastane lezzetini aratmayacak mahlepli poğaça yapımının püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi mahlepli poğaçalar, bu tarifle artık çok daha lezzetli!

Mahlebin eşsiz aromasıyla yumuşacık poğaçalar yapmaya ne dersiniz? İşte size kolay ve pratik mahlepli poğaça tarifi.

Mahlepli Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
6,5 su bardağı un

Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı

Susam – çörek otu

Mahlepli Poğaça Tarifi

İlk olarak uygun bir yoğurma kabına yaş mayayı elimizle parçalayalım.

Üzerine toz şeker, ılık su ve ılık sütü ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım, üzerini streçleyerek 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyelim.

Güzelce kabaran mayamızın içerisine yumurta, sıvı yağ, tuz ve mahlebi ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.

Ardından unu da yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

Güzelce yoğurduğumuz hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım, biraz daha yoğurmaya devam edelim. Hamuru ne kadar çok yoğurursanız kıvamı o kadar güzel olacaktır.

Hazır olan hamurumuzu tekrardan yoğurma kabına alarak üzerini streçleyip temiz bir bez örterek mayalanması için 1 saat kadar bekletelim.

Güzelce kabaran hamurumuzun üzerini açalım, bir kaç kez yoğurarak havasını alalım.

Daha sonra hamurdan dilediğimiz boyutta parçalar kopartalım, elimizde toparlayarak yuvarlayalım. Bu boyutlarda toplam 24 adet poğaça elde ediyoruz.

Şekil verdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım, üzerini örterek tepsi mayası için 15 dakika daha bekletelim.

Süre sonunda poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu karışımından serperek önceden 180°C ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim.

Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan poğaçalarımız servise hazır.

Bu leziz mahlepli poğaça tarifiyle, evinizin mutfağını bir pastaneye dönüştürebilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, sevdiklerinize özel anlar yaşatabilirsiniz. Deneyimlerinizi ve poğaçalarınızın fotoğraflarını bizimle paylaşmayı unutmayın! Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }