Yemek

Fincanın içinden çıkan lezzet: Anında hazırlanan pratik Fincan Tatlısı tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tatlılar listesine bir yenisini eklemeye ne dersiniz? İşte fincan tatlısı tarifi, hem pratik hem de herkesin bayılacağı bir lezzet sunuyor!

Abone Ol

Fincan tatlısı, basit malzemelerle hazırlanan ve çay saatlerinizi tatlandıracak enfes bir tatlı. İster sade, ister kakaolu, her fincan bir tatlı şöleni sunuyor. İşte tarifi ve püf noktaları!

Klasik tatlılardan sıkıldıysanız, fincan tatlısı tam size göre. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi etkileyen bu tatlıyı hemen denemelisiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı.

Fincan tatlısı, lezzetli ve pratik yapılışıyla herkesin favorisi olmaya aday. Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte tarifi ve hazırlanışı.

Fincan Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Üzeri İçin:

Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı:

Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.

Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgâhın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Fincanlara muhallebiyi sıcak olarak koymalısınız.

Mutlaka fincanlar ıslatılmış olmalı.

Hatta 1 çay kaşığı kadar su bırakın içerisinde.

Çıkartırken fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.

Margarin yerine tereyağı kullanılabilir, ama margarin tatlıyı daha çok donduruyor. Tatlıyı fincandan çıkarmakta zorlanıyorsanız, fincana bir çay kaşığı su koyabilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }