Hem pizza, hem poğaça! İki lezzeti birleştiren eşsiz pizza poğaça tarifimiz ile mutfakta fırtınalar estirin.
Pizza poğaça, hem çocukların hem de büyüklerin sevdiği bir lezzet. Pastane usulü pizza poğaça tarifi ile bu lezzeti evinizde kendiniz yapabilirsiniz. Bu tarifin püf noktalarını ve yapım aşamalarını sizin için anlattık.
Evinizde pastane usulü pizza poğaça yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile misafirlerinize veya ailenize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Pastane usulü pizza poğaça tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı haberimizde.
Pastane Usulü Pizza Poğaça Tarifi
Malzemeler
2 bardak ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 paket instant maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
6 su bardağı un
İçi için;
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 kase kaşar
1 küçük kase sucuk
10 adet siyah zeytin
3 yemek kaşığı ketçap
1 çimdik kekik
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Pastane Usulü Pizza Poğaça Nasıl Yapılır?
Şeker, ılık süt ve maya uygun derince bir kaba alalım. 10 dakika bekletelim mayamız kabarsın.
Sonra üzerine sıvı yağ, tuz, yumurta akınıda koyup unu ekleyip yoğuralım (unu kontrollü bir şekilde ekleyelim kulak memesi kıvamında olacak)
Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan hamurumuzu 24 beze yapıp, fırın tepsilerine aralıklı dizelim ve 10-15 dk bekleyelimki tekrar kabarsın.
Bir bardak yardımıyla orta kısmına bastırıp, çatalla delikler açalım ki orta kısmı kabarmasın.
Ketçaplı karışımı orta kısmına fırçayla sürelim, üzerini istediğimiz gibi malzemeleri yerleştirelim.
Kenar kısımlarına yumurtalı pekmezli karışımdan sürelim. 175 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.