Yemek

Fransız mutfağından nefis Paris Brest tarifi! Bu lezzete bayılacaksınız

Fransız mutfağının klasiklerinden biri olan Paris Brest, nefis lezzeti ve pratik yapımı ile tatlı severlerin favorisi olacak. Çikolata, krema ve bademle hazırlanan bu özel tarif, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. İşte adım adım Paris Brest tarifi ve gerekli malzemeler...

Abone Ol

Evde Fransız mutfağının zarif tatlısı Paris Brest'i hazırlamak ister misiniz? Çikolata ve krema lezzetinin buluştuğu bu nefis tarif, kolay yapımıyla da dikkat çekiyor.

Fransız tatlılarını sevenler için mükemmel bir tarif: Paris Brest. Çikolata, krema ve bademle hazırlanan bu tatlı, lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte Paris Brest tarifi ve malzemeleri...

Paris Brest Tarifi İçin Malzemeler:

Çikolatası (Pralin) için:

4 bardak şeker
3 kaşık su
1 bardak fındık

Hamuru için:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
75 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 bardak un
4 yumurta

Üzeri için:

1 yumurta
4 kaşık file badem

Kreması için:

Yarım kilo süt
4 yumurtanın sarısı
3 bardak şeker
3 kaşık nişasta
2 kaşık un
1 çimdik tuz
1 kaşık tereyağı
1 kaşık vanilya
100 gram tereyağı
180 gram pralin

Paris Brest Tarifi Nasıl Yapılır?

Pralini Hazırlayın:

Pralin malzemelerini tavada karıştırarak pişirin.
Pişirme kağıdına dökün ve soğuduğunda üzerine pişirme kağıdı koyarak merdane ile ufalayın.
Parçaları blenderda çekin ve buzdolabına kaldırın.

Hamuru Hazırlayın:

Hamur malzemelerini bir tencerede pişirin.
Bir kaba aktardığınız hamurun kendiliğinden hafif akan bir kıvamda olması gerekiyor.
Sıkma torbasına aldığınız hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dinlenen hamuru 7 cm'lik çember oluşturacak aralıkla sıkın.
Üzerlerine çırptığınız yumurtayı sürün ve file bademleri serpiştirin.
Sıcak fırında 180 derecede pişirin.

Kremayı Hazırlayın:

Krema malzemelerini bir kapta karıştırın.
Tencerede koyulaşana dek pişirin.
Streç filmle kapatarak soğumaya bırakın.
Geniş bir kasede tereyağını çırpın.
Soğumuş olan kremayı ve pralini kaşık kaşık yavaşça ekleyip karıştırın.
Karışımı sıkma torbasına alın ve buzdolabına kaldırarak dinlendirin.

Montaj ve Servis:

Soğuyan hamuru enine kesin.
Taban kısmına krema sıkın ve üst kısmını kapatın.

Paris Brest tarifi ile Fransız mutfağının zarif ve lezzetli tatlısını evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çikolata, krema ve bademin muhteşem uyumunu keşfedeceğiniz bu tarifle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şımartın. Adım adım tarifimizi izleyerek siz de bu nefis tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }