Yemek

Fransız mutfağının incisi: Herkesin yapabileceği MasterChef Ratatouille tarifi

MasterChef'ten esinlenerek mutfakta Fransız rüzgarları estirmeye hazır mısınız? Ratatouille, yani ratatuy, hem göz alıcı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte adım adım kolay ve nefis bir ratatuy tarifi!

Abone Ol

Fransız mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan ratatouille'yi evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. MasterChef'ten ilham alınarak hazırlanan bu tarifle, mutfakta harikalar yaratın!

Evde lezzetli bir Fransız yemeği yapmanın en pratik yolu nedir? Elbette ratatouille! Hem kolay malzemelerle hem de adımları takip ederek, bu geleneksel yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz.

Ratatuy, aslında sadece bir yemekten çok daha fazlası. Tarih boyunca pek çok değişime uğrayan bu lezzet, şimdi sizin mutfakta can buluyor. MasterChef tarifiyle evde ratatouille yapmanın tüm detayları burada!

RATATUY MALZEMELERİ

2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet kabak
2 adet kırmızı kapya biberi
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz

Sosu için;

3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet sivribiber
3 diş sarımsak

Üzeri için;

100 gram kaşar peyniri

RATATUY NASIL YAPILIR?

Patlıcanları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.

Tuzlu suda 15 dakika kadar beklettiğiniz patlıcan dilimlerini süzüp kurulayın.

Kabakları ve kapya biberleri de aynı şekilde dilimleyin.

Tüm sebzeleri derin bir kaseye alıp zeytinyağı, tuz ve baharatları üzerine ekleyin ve harmanlayın.

Varsa döküm tavayı yoksa fırın kabını yağlayıp sebze dilimlerini patlıcan-kabak-biberi sırasıyla birbirinin üzerini kısmen kapatacak şekilde dizin.

Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin ve yarım saat kadar pişirin.

Diğer yandan ratatouille (ratatuy) sosunu hazırlamaya başlayın.

Sosu için somatesleri kabuklarını soyup rendeleyin.

Soğanları ve biberleri küp küp doğrayın.

Sarımsakları da ezdikten sonra bir sos tavasında yağı kızdırıp soğan, biber ve sarımsakları kavurmaya başlayın.

Ardından salçayı ve domatesi ekleyin.

Sos kıvamına geldiğinde baharat ve tuzunu attıktan sonra fırından çıkardığınız ratatuy'un üzerine gezdirin.

Son olarak kaşarı rendeleyerek en üste serpiştirin ve sıcak sıcak servis edin.

İşte böylece, MasterChef'ten esinlenen bu kolay ve lezzetli ratatouille tarifi ile mutfakta yeni bir sayfa açmış oldunuz. Bu tarif, hem pratikliği hem de sunduğu eşsiz tatlarla sofralarınıza Fransız bir dokunuş katacak. Ratatuy, özel günleriniz için mükemmel bir seçenek olabilir veya sıradan bir akşam yemeğini şenlendirebilir. Deneyin ve bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }