MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Sabahları sıcak ve çıtır çıtır pişilerle kahvaltı yapmak istemez misiniz? Bu tarifle gece yoğurduğunuz hamur, sabah olunca balon gibi kabaracak ve harika pişilere dönüşecek. Üstelik yapımı da oldukça kolay!

Gece hazırlayıp sabah pişirebileceğiniz bu balon gibi kabaran pişi tarifiyle kahvaltılarınız artık çok daha lezzetli olacak. Üzerine biraz peynir ya da reçel sürerek tadını çıkarabilirsiniz.

Günün en keyifli anlarından biri olan kahvaltı, bu tarifle daha da özel olacak. Gece yoğurduğunuz hamur, sabah kabarıp pişerken mutfağınızın mis kokularla dolmasına hazırlanın.

Malzemeler

5 su bardağı un (600 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru instant maya (10 gr)
2 su bardağı ılık su (400 ml)
Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ

Hazırlanışı
Yoğurma kabına unu alarak üzerine tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.

Üzerine ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan yumuşak dolgulu bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabına koyun. Buzdolabında bir gece mayalanan hamur, ertesi sabah balon gibi kabarmaya hazır olacaktır.

Sabah şekil vermeden 15-20 dk kadar önce buzdolabından çıkarın.

Hamuru unladığımız tezgaha alarak bezeler oluşturun. Hazırladığınız bezeleri 10 dakika dinlendirin.

Elinize yapışmasına engel olmak için tezgahı çok az unlayarak parmak uçlarınızla hamurları yuvarlak şekilde açarak ortasına bir delik açın.

Tüm hamurlara aynı şekli verin. Bol kızgın yağda yüksek ateşte pişileri kızartın.

Balon gibi kabaran pişileriniz hazır. 

Bu tarifle sabah kahvaltınıza balon gibi kabaran, yumuşacık pişiler ekleyebilirsiniz. Gece hazırlayıp sabah pişirdiğiniz bu pişilerle sofranızı şenlendirin. Afiyet olsun!