Yemek

Geleneksel tariflerin dışına çıkın: Herkesin seveceği Alman usulü patates salatası tarifi

Almanya'nın geleneksel lezzetlerinden biri olan patates salatasıyla tanışmaya hazır mısınız? Enfes sosu ve protein zenginliği ile damaklarda iz bırakacak. Alman usulü patates salatası, klasik patates salatalarından farklı olarak hindi füme ve hardal ile lezzetlendirilen bir tariftir. İşte pratik ve lezzetli Alman usulü patates salatası tarif...

Abone Ol

Patates salatası, gün yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Alman usulü patates salatası ise klasik patates salatalarına göre daha farklı bir lezzete sahip. İşte pratik ve lezzetli Alman usulü patates salatası tarifi:

Patates salatası gün yemekleri arasında en sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Bol soğanlı veya yoğurtlu gibi çeşitleri bulunan patates salatasının her tarifi ayrı bir lezzet taşıyor. Ancak klasik patatesler salataları yerine farklı tarifler arıyorsanız Alman usulü patates salatasının tadına doyum olmuyor. Alman usulü patates salatası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Patates salatası yediden yetmişe herkesin favori gün yemeklerinden. Patates salatasının çok farklı çeşitleri bulunuyor. Alman usulü patates salatası da en sevilen çeşitleri arasında. Alman usulü patates salatasının diğerlerinden farkı çok daha protein içermesi ve özel sosunun bulunması. Oldukça pratik olan bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz.

MALZEMELER

5 adet orta boy patates
2 dilim hindi füme (küp küp doğranmış)
1 adet soğan (küp küp doğranmış)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın.

Tencereye su koyup patatesleri ekleyin ve pişene kadar haşlayın.
Tavaya zeytinyağını ekleyip üzerine hindi fümeleri ilave edin.
Biraz kızardıktan sonra küp küp doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
Soğanlı karışım için kullandığınız tavaya sirkeyi ekleyin. Hardalı ekleyin. Toz şekeri, tuzu ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kadar pişirin.
Haşlanmış patatesi bir tabağa alın.
Üzerine sotelediğiniz soğan ve hindi fümeyi ekleyin. Hazırladığınız sosu ve maydanozları patateslerin üzerine döküp karıştırın.
Sıcak yada ılık olarak servis edebilirsiniz

AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }