Türk mutfağının zenginliği, her bir yemeğinde ve tatlısında kendini gösterir. Bunlardan biri de, adını duyduğumuzda bile ağzımızın sulandığı damat tatlısıdır. Hem görsel olarak, hem de lezzet olarak misafirlerinizi büyüleyecek olan bu tatlı, geleneksel yöntemlerle hazırlanıp sunulduğunda apayrı bir yer edinir. İşte size, damat tatlısını en orijinal haliyle hazırlamanız için kusursuz bir rehber! Bu tarifle, tatlı krizlerinizi en leziz şekilde giderebileceksiniz.

Gelinim Mutfakta Damat tatlısı tarifi tüm program takipçileri tarafından araştırılmaya başlandı. Gündüz kuşağının sevilen yarışmasında bugün gelinlerden Damat tatlısı yapmaları istendi. Ekran başında izleyenlerde Damat tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını merak ediyorlar. Bizde sizler için bu lezzeti tarifin yapılışını derledik...

Damat tatlısı, Türk mutfağının en özel tatlarından biridir. Bu tarifte, geleneksel damat tatlısının nasıl yapıldığını adım adım anlatıyoruz. Deneyin, farkı hissedin!

DAMAT TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

Keki için:

2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 veya 3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Muhallebisi için:

2-3 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Keki ıslatmak için:

1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker

DAMAT TATLISI NASIL YAPILIR?

Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.

Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Son olarak, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Karışımı tart kalıbına döküp fırına verin ve kekinizi 180 derecede pişirin.

Diğer taraftan da kreması için süt, şeker ve unu bir tencereye alın.

Yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Krema pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

En son Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız pasta kremasını soğumaya bırakın.

Kekinizi ıslatmak için sos tenceresinde süt, şeker ve kakaoyu karıştırın ve kaynatmadan ılık hale gelince ocaktan alın.

Kekinizi kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın ve hazırladığınız karışımla ıslatın.

Kremayı da üzerine yayın.

Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Dilerseniz üzerini de ceviz veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...