Getir Resmen Satıldı: Yeni Sahibi Mubadala Investment Company

2015 yılında Türk girişimci Nazım Salur tarafından kurulan Getir, özellikle market ve yemek teslimat hizmetleriyle kısa sürede büyüyen bir girişim oldu. 2024 yılına kadar hızla büyüyen ve 35 binden fazla çalışanıyla hizmet veren Getir, önemli bir devralma sürecinin ardından dikkatleri yeniden üzerine çekti.

Rekabet Kurumu’ndan Onay Geldi

Rekabet Kurumu, Getir Perakende Lojistik AŞ’nin tek kontrolünün dolaylı olarak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım fonu Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verdi. Bu gelişmeyle birlikte Getir’in kontrolü resmen Mubadala’ya geçti. Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, "Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verildi" ifadeleri yer aldı.

Kurucuların Azınlık Hissesi Devam Ediyor

Yapılan devralma ile birlikte Getir’in market ve yemek teslimatı işlerinde kontrol çoğunluğu Mubadala’ya geçti. Ancak, şirketin e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin kontrolü Getir’in kurucularında kalacak. Bu yeni yapılanmayla birlikte, Nazım Salur ve ekibinin Getir üzerindeki etkisi azınlık hissesiyle sürecek.

Getir’in Hızlı Büyümesi ve Gelirleri

Gal arısına dayanıklı kestanenin hasadına başlandı Gal arısına dayanıklı kestanenin hasadına başlandı

Özellikle 2019'un ikinci yarısında siparişlerini ikiye katlayarak 1,5 milyon siparişe ulaşan Getir, 120 milyon dolar gelir elde etmişti. Şirket, son yıllarda hızla büyüyerek global pazarlarda da yer aldı ve bu süreçte büyük yatırım fonlarının ilgisini çekti.

Mubadala tarafından yapılan devralma, Getir’in uluslararası ölçekte büyüme yolculuğunu sürdüreceği beklentisini artırıyor.