Pratik ve lezzetli Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi ile tatlı krizlerinizi giderebilirsiniz. İrmikli kek ve muhallebinin buluşması ile ortaya çıkan bu lezzet damak çatlatıyor.
Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
5-6 damla limon
Muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Üzeri için:
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynayana kadar karıştırın. Üzerine limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatın.
Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanan kara borcama karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
Kek pişerken muhallebiyi hazırlayın.Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırın.
Göz göz olunca altını kapatın. Tereyağ ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Soğuyana kadar ara ara karıştırın.
Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökün.
Şerbetini iyice çektinten sonra üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla düzeltin.
Üzerine en son Hindistan cevizi dökün ve buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun.