Yemek

Hem yapması kolay hem lezzetli: Evde Şerbetli İrmik Tatlısı tarifi

İrmik tatlısı yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? İşte pratik ve lezzetli bir şerbetli irmik tatlısı tarifi! Şerbetli irmik tatlısının sırrını biliyor musunuz? Bu tarifi deneyen pişman olmuyor! Hem lezzetli hem sağlıklı bir tatlı...

Abone Ol

Pratik ve lezzetli bir irmik tatlısı tarifi arıyorsanız haberimizi okuyun. Şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, püf noktaları nelerdir öğrenin.
 

İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeleri:

500 gr. İrmik
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
Hindistan cevizi

İrmik Tatlısı Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

İrmik Tatlısı Tarifi Hazırlanması:

Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır.

Malzemeler bir tencerede kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Bir kabın içerisine yumurtalar alınır ve çırpılır.

İçerisine; şeker, un, kabartma tozu, vanilya, Hindistan cevizi ve irmik ilave edilip yoğurulur.

Yağlanmış yuvarlak cam bir fırın kabının içerisine boşaltılır ve hamur yaydırılır.

180°C de fırında pişirilir.

Fırından çıkarılır ve bir kaç dakika sonra şerbetin bir kısmı dökülür, kalan kısmı da şerbet çekince ilave edilir.

Üzerine Hindistan ceviziyle servise hazırdır.

Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }