Pratik ve lezzetli bir irmik tatlısı tarifi arıyorsanız haberimizi okuyun. Şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, püf noktaları nelerdir öğrenin.
İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeleri:
500 gr. İrmik
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
Hindistan cevizi
İrmik Tatlısı Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
İrmik Tatlısı Tarifi Hazırlanması:
Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır.
Malzemeler bir tencerede kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Bir kabın içerisine yumurtalar alınır ve çırpılır.
İçerisine; şeker, un, kabartma tozu, vanilya, Hindistan cevizi ve irmik ilave edilip yoğurulur.
Yağlanmış yuvarlak cam bir fırın kabının içerisine boşaltılır ve hamur yaydırılır.
180°C de fırında pişirilir.
Fırından çıkarılır ve bir kaç dakika sonra şerbetin bir kısmı dökülür, kalan kısmı da şerbet çekince ilave edilir.
Üzerine Hindistan ceviziyle servise hazırdır.
Afiyet olsun!