Yemek

Her dilimde ayrı lezzet: Evde kolayca hazırlanan herkesin seveceği Köstebek Pasta tarifi

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayışındaysanız, muzlu köstebek pasta tam size göre! Bu tarif ile her diliminde ayrı bir lezzet sürprizi yaşayacaksınız. İşte en pratik köstebek pasta tarifi ve püf noktaları...

Abone Ol

Köstebek pasta, muzun tatlılığı ve çikolatanın derinliğiyle harmanlanarak muhteşem bir lezzet sunuyor. Bu kolay tarifle, kendi muzlu köstebek pastanızı hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Muzlu köstebek pasta, hem görsel hem de damak zevki açısından vazgeçilmez bir tatlı. Bu tarif ile lezzetli ve gösterişli bir köstebek pasta yapabilir, konuklarınıza afiyetle ikram edebilirsiniz.

Muz ve çikolatanın eşsiz buluşması köstebek pasta, sizin de favoriniz olacak. Hem lezzetli hem de göz alıcı bu köstebek pasta tarifi, mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak.

Köstebek Pasta Tarifi

Malzemeler

Keki İçin Gereken Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin Gereken Malzemeler:

1 poşet kremşanti
1 paket toz krema
5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı damla çikolata

İç Malzemesi:

4 adet muz

Köstebek Pasta Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri dolaptan çıkartıp oda sıcaklığına gelmelerini sağlayın.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Şekerin yarısını yumurta sarılarını Diğer yarısını da yumurta beyazlarını ekleyin ve beyazları iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker eriyene kadar çırpın.
Sarıların içine sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin
Vanilya kabartma tozu Kakao ve onu ekleyerek malzemeleri ekleyip mikserle iyice çırpın.
Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz köprüde hamurunuzu ekleyip hafifçe bir spatula ile homojenleşmesini sağlayın.
Kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serip, bu karışımı kalıba boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, 40 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın.
Bu esnada kremanızı hazırlayın.
Kremşanti toz krema ve sütü mikserle çırpın.
Damla çikolataları ekleyip karıştırın.
Muzlarınızı da uzunlamasına dilimleyin.
Soğuyan kekin ortasını kaşıkla oyarak bir havuz elde edin.
Muzları bu boşluğa yerleştirip, üzerine kubbe olacak şekilde kremayı doldurun.
Kekten ayırdığınız parçaları, robottan çektikten sonra kremanın üzerine dökün. Afiyet olsun...

Püf Noktası:

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
Buzdolabında dinlenmesi gerekir.
Yumurtanın aklarının olduğu karışım spatula yardımı ile hafif karıştırılmalıdır.

Muzlu köstebek pasta tarifiyle, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, pratik yapılışı ve enfes lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. İster özel günlerde ister günlük tatlı ihtiyacınızda bu tarifi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kolay yapılışı ve muhteşem lezzetiyle muzlu köstebek pasta, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }