Yemek

Her sofraya yakışır: Etli Nohutlu Düğün Çorbası tarifi

Etli nohutlu düğün çorbası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de doyurucu bu çorba, özel günlerinin vazgeçilmezidir.

Abone Ol

Geleneksel bir tarif olan etli nohutlu düğün çorbası, özel günlerinizde ve günlük öğünlerinizde lezzetli bir alternatif sunar. İşte adım adım hazırlanışı...

Etli Nohutlu Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler:

400-500 gram kemikli et
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım limonun suyu
1 adet yumurtanın sarısı
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Hazırlanışı:

Kemikli eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim damak tadımıza göre tuz ekleyip haşlayalım ( benim düdüklü tenceremde 30 dk haşlandı)
Haşladığımız etleri küçük küçük didikleyelim suyunu süzelim.
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı un koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine etleri haşladığımız suyu karıştırarak ekleyelim az gelirse su ekleyebilirsiniz. ( ben toplam da 1. 5 lt su ekledim) içine didiklediğimiz etleri de ekleyip bir taşım kaynatalım.
Bir kapta 1 yumurta sarısı, 5 kaşık yoğurt ve yarım limonun suyunu çırpalım.Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alarak bu karışıma ekleyip ve hızlıca karıştıralım.
Bu yoğurt karışımını yavaş yavaş çorbaya ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Yarım çay kaşığı karabiber ekleyelim ( isteğe bağlı )eğer koyu olursa kaynamış su ekleyebilirsiniz 1 su bardağı haşlanmış nohutu da ekleyip.
4-5 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Tavaya tereyağı ya da zeytinyağı koyalım içerisine bir çay kaşığı pul biber ekleyip kavuralım çorbamızın üzerine gezdirelim.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }