Yemek

Her Yemek Sofrasının Yıldızı: Pratik Ezogelin Çorbası

Sadece birkaç malzeme ile hazırlanan ve her yemek davetinin yıldızı olan ezogelin çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Gaziantep'in geleneksel lezzeti ezogelin çorbası, sofralarınıza hem pratiklik hem de eşsiz bir tat getiriyor.

Abone Ol

Anadolu'nun sıcak ve samimi lezzeti ezogelin çorbasını evinizde denemeye hazır mısınız? İşte kolay ve leziz tarifi.

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
9 su bardağı kaynar su

TARİF

Tencereye suyu, mercimekleri, pirinci, bulguru, tuzu alın ve tencereyi ocağa koyun.
Yarım saat kadar pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin.
Soğanları küp küp doğrayarak ekleyin ve kavurun.
Salçayı ekleyin.
Naneyi de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Tencereye bu sosu ekleyin.
10 dakika boyunca sürekli ve hızla karıştırarak pişirin.
Arzuya göre limon ve pul biber ile servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }