Yemek

Herkes parmaklarını yiyecek! Anne usulü Biber Dolması tarifi

Anane usulü tariflerle yapılan yemeklerin tadı bir başka olur. Bu biber dolması tarifi, geleneksel mutfağın lezzet sırlarını sofranıza taşıyor. Bahçeden toplanan minik dolmalık biberlerle yapılan bu enfes tarif, ananelerimizin mutfağından ilham alıyor.

Abone Ol

Mutfağınızda nostaljik bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Anane usulü biber dolması tarifiyle, geleneksel lezzetleri günümüze taşıyoruz. Bahçeden toplanan minik biberlerle hazırlanan bu dolmalar, sofralarınıza ayrı bir lezzet katacak.

Lezzet dolu sofraların sırrı, anane usulü tariflerde gizli! Bu biber dolması tarifi, tam da bu sırrı ortaya çıkarıyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan dolmalar, sofralarınıza hem nostalji hem de enfes bir lezzet getirecek.

Evinizi mis gibi dolma kokuları sarsın! Anane usulü biber dolması tarifiyle, çocukluğunuzdan kalma tatları yeniden keşfedin. Bu tarif, geleneksel mutfağın tüm inceliklerini sofranıza taşıyor.

BİBER DOLMASI MALZEMELERİ
20 adet dolmalık biber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
5 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane

BİBER DOLMASI TARİFİ
Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ilave edin. Fıstıklar pembe rengini aldığında pirinçleri ilave edip kavurun. 2 tane domatesin kabuk kısımlarından biberlere kapak olacak şekilde parçalar kesin. Ortalarında kalan bölümleri diğer domatesle birlikte rende yapın.

Pirinçler yumuşadığında kuş üzümünü, tuzu, şekerini, taze nane, dereotu ve baharatları da ekleyip karıştırın. Ardından ocağın altını kapatın.

Dolmalık biberlerin tepelerini kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Biberlerin içlerine ılınan dolma içini doldurun ve tencereye dizin. Ardından domatesten küçük parçalar kesin ve bunlarla biberlerin üzerini kapatın.

Tencereye biberlerin ağız kısmı yukarı gelecek şekilde dizin, su koymadan evvel ocağın altını açın ve biberlerin altını bir harlayın. Biberlerin hafif kokusu çıktığında, yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. İsterseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin ve en kısık ateşte kapağı kapalı halde 45 dakika boyunca pişirin. Ardından dolmaları bir gece dinlendirin ve soğutun. Bu şekilde lezzeti artacaktır.

Anane usulü biber dolması tarifiyle sofralarınıza nostaljik bir lezzet katın. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu dolmalar, her lokmada çocukluğunuzun tatlarını geri getirecek. Şimdiden afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }