Yemek

Pastaneden almayı unutacaksınız: Tam ölçülü Trileçe tarifi

Özel günlerin vazgeçilmez tatlısı trileçe ile mutfağınızda harikalar yaratın. Pratik ve lezzetli bu tarif ile herkesi kendinize hayran bırakın. Trileçe, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Peki trileçe nasıl yapılır? İşte tam ölçülü trileçe tarifi ile pastaneden almayı unutacaksınız!

Abone Ol

Trileçe, hem görüntüsü hem de lezzeti ile herkesin favorisi. Bu tarif ile trileçeyi evde kolayca yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Trileçe, sütlü tatlıların en güzeli. Bu tatlıyı evde yapmak için tam ölçülü trileçe tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif ile trileçeyi mükemmel yapacaksınız!
 

Tam Ölçülü Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağından biraz eksik şeker (150 gram)
1,5 su bardağı un (180 gram)
1 paket kabartma tozu (10 gram)
1 paket vanilya (5 gram)

Karameli için:

1 çay bardağı şeker (90 gram)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema (200 ml)

Sosu için:

3,5 su bardağı süt (700 ml)
3 yemek kaşığı şeker
1 paket krema (200 ml)

Kremşantisi için:

1 paket toz kremşanti (75 gram)
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Tam Ölçülü Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurta ve şekeri 3-4 dakika boyunca çırpalım.
Ardından üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kısaca karıştıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz borcama kek harcını alalım.
Önceden ısıttığımız 170 derecede 30 dk kadar pişirelim.
Pişerken diğer tarafta karameli hazırlayalım.
Tavaya şekeri alarak orta ateşte eritelim.
Şeker eriyince üzerine tereyağını ekleyerek karıştıralım.
Ardından kremayı da ekleyerek 2 dk kadar kısık ateşte kıvam almasını sağlayalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Sütlü sosu için bütün malzemeleri karıştırarak hazır bekletelim.
Kremşanti için de süt ve kremşantiyi kıvam alıncaya kadar çırpalım ve hazır bekletelim.
Kek fırından çıkınca 15-20 dk kadar soğumaya bırakalım ve sonra üzerine çatalla delikler açarak sütlü sosu üzerine dağıtalım.
Kek tamamen soğuyunca üzerine kremşantiyi dağıtalım.
Ardından tamamen soğuyan karameli de dağıtalım.
Az miktarda ayırdığımız kremşantiyi sıkma torbası ya da buzdolabı poşetine alarak üzerine çizikler atalım ve kürdanla bir ileri bir geri çizikler atarak dekore edelim.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }