Afiyet olsun! Bu tarif, misafirleriniz için mükemmel bir lezzet seçeneği olacak. İncirin doğal tatlılığı ve cevizin çıtır dokusuyla kurabiyenizi yapan herkesin favorisi olacak.

Malzemeler

200 gram tereyağ oda ısısında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5-6 su bardağı un

İç harcı için

400 gr kuru incir
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı;

İlk olarak incirleri yıkayıp küçük küçük küçük doğrayıp diğer malzemelerine karıştırıp suyu çekene kadar pişirelim.

Pişen iç harcını bir kenara alalım. Soğumaya bırakalım.


Hamuru için;

Un hariç malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıyoruz.

Karıştırdıktan sonra yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz streç filmin içine ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açıyoruz.


Bir tatlı kaşığı iç harcından koyup streç filmle kapatıp kıvırıyoruz şekil veriyoruz.

Daha sonra streçi açıp kurabiyemizi yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsiye diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?


İlk sıcağı çıkan soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.