Hafif, lezzetli ve göz alıcı: Sultan Sarması! Bu özel tatlı, herhangi bir öğünün ardından tatlı ihtiyacınızı karşılamak için ideal. Evde basit malzemelerle nasıl yapılacağını öğrenin.
Sultan sarması, tatlı düşkünlerinin favorisi! Bu pratik ve lezzetli tarif ile kendi mutfaklarınızda tatlı ustası olabilirsiniz. Misafirlerinize sunmak için ideal bir seçenek.
Kakaolu muhallebi ve krem şantinin mükemmel uyumuyla sultan sarması, her tatlı severin denemesi gereken bir lezzet. Bu basit tarif ile sultan sarmasını evinizde yapın ve keyfini çıkarın.
Sultan Sarması Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Sultan Sarmasının Kakaolu Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kadar kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Sultan Sarmasının üzeri için:
Toz Antep fıstığı
Kırmızı meyveler
Hindistan cevizi
Sultan Sarması Nasıl Yapılır?
Sultan sarması yapılışı için öncelikle bir tencere alalım ve içerisinde un toz şeker ve kakaoyu karıştıralım.
Ardından 1 litre sütü yavaş yavaş ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
İyice karıştırdıktan sonra tenceremizi ocağın üzerine alalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
Muhallebimiz pişerken mutlaka karıştırmaya devam edelim. Eğer karıştırmayı unutursak dibinde tutma meydana gelebilir.
Kakaolu muhallebimiz yavaş yavaş koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayacaktır.
Bu aşamada muhallebimizin üzerine tereyağını ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Muhallebi artık koyulaşıp pişmiştir. Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine 1 paket vanilya ilave ederek iyice karıştıralım.
Fırın tepsisini alalım ve 2 su bardağı Hindistan cevizi tozunu güzelce her yerine yayalım.
Kakaolu muhallebimizi Hindistan cevizinin üzerine güzelce dikkatli bir şekilde yayalım.
Bir gün boyunca buzdolabında bekletelim. Eğer zamanınız yok ise muhallebi donana kadar bekletebilirsiniz.
Kakaolu muhallebinin bir gün boyunca buzdolabında beklemesinin ardından muhallebiyi 8 eşit parçaya bölelim.
Hazırladığımız sade krem şantiyi muhallebinin üzerine sürelim.
Spatuladan yardım alarak dikdörtgen kestiğimiz parçaları rulo şeklinde dikkatli bir şekilde saralım.
Bu aşamada eğer muhallebi yumuşar ise sarılma da sıkıntı yaşayabilirsin. Muhallebinin donmuş olmasına dikkat edelim.
Rulo haline getirdiğiniz muhallebinizi servis tabağına alalım.
Antep fıstığı tozu, kırmızı meyveler gibi ürünlerle servise hazırlayabilirsiniz.
Sultan sarmanız hazır.
Sultan sarması tarifimizi denediğinizde, bu hafif ve lezzetli tatlıyla herkesin gönlünü fethedeceksiniz. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tarif, her özel anınıza eşlik edecek. Ev yapımı bir tatlıyla misafirlerinizi şımartmak için daha fazla beklemeyin. Sultan sarması yapmanın keyfini çıkarın ve afiyet olsun!