Yemek

Herkesin favorisi olacak: Misafirlerinizi mest edecek lokum gibi Kesme İrmik Tatlısı tarifi

Damak çatlatan lezzetlerden hoşlananlar için kesme irmik tatlısı tarifi! Bu tatlıyla herkesi kendinize hayran bırakın, işte tarif ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları.

Abone Ol

Kesme irmik tatlısı, şerbetli tatlılar arasında ayrı bir yere sahip. İşte, bu tatlıyı mükemmel kıvamda yapmanın sırları ve adım adım tarifi.

Lokum gibi bir tatlı arıyorsanız, kesme irmik tatlısı tam size göre. Bu eşsiz tarifi deneyin ve geleneksel lezzetlerin en güzel halini keşfedin.

Şerbetli tatlı severlerin vazgeçilmezi kesme irmik tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? İşte lezzetli ve pratik tarifiyle kesme irmik tatlısı yapmanın yolları.

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim. 

Kesme irmik tatlısı tarifiyle, evde şerbetli tatlıların en lezzetli halini yapabilirsiniz. Bu pratik ve ağızda eriyen tatlı, hem kolay hazırlanıyor hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Şerbetinin soğuk olması gibi önemli püf noktalarına dikkat ederek, herkesin beğenisini toplayacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Lokum kıvamında, yumuşacık kesme irmik tatlısı tarifiyle, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi tatlandırın. Şimdiden herkese afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }