Yemek

Herkesin tarifini isteyeceği ağlayan pasta tarifi

Ağlayan pasta, adı kadar lezzetiyle de dikkat çeken bir tatlı. Hem göz alıcı görünümü hem de muhteşem çikolata sosuyla, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. İşte adım adım ağlayan pasta yapımı...

Abone Ol

Çikolatanın en ihtişamlı hali ağlayan pasta tarifinde saklı! Yoğun çikolata sosu ve nefis kekiyle, bu tatlıyı denemek isteyenlere özel bir rehber hazırladık. İşte detaylar...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi şaşırtacak bir tatlı arıyorsanız, ağlayan pasta tam size göre. Bu enfes lezzeti evinizde yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada.

Misafirleriniz için özel ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Ağlayan pasta, hem görünümü hem de tadıyla herkesi büyüleyecek. İşte pratik ve lezzetli ağlayan pasta tarifi...

MALZEMELER

Kek hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı soğuk süt

Ara kısmı için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Üst kısmı için:

1 paket çikolata sosu
40 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)

TARİF

Önce kek hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz, sütü yağı ilave ediyoruz, kakao ilave ediyoruz, unu kabartma tozunu ekliyoruz.
Büyük boy yada orta boy borcamın altını yağlayıp harcı döküyoruz. 170 derece fırında 35.40 dakika pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla içini kontrol ediyoruz. Pastaya kürdanı batırıyoruz, yapışmıyorsa pişmiştir.
İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açıyoruz, soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz. Krem şantiyi iyice çırpıyoruz köpürtüyoruz, kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayıyoruz pastayı dolaba kaldırıyoruz. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı şekliyle hazırlıyoruz, kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
İçine çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolata sosa katmasanız da olur. Sosu soğumaya alıyoruz.
Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine döküyoruz.
Dolapta 4.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Ağlayan pasta, çikolata severlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu tarifi deneyerek siz de evinizde çikolatalı bir şölen yaratabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu tatlı, özel günlerinizde ve misafir ağırlarken size eşlik edecek. Deneyin ve bu enfes lezzetin keyfini çıkarın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }