Toscana bölgesinin geleneksel lezzetlerinden Crostini Di Fegatini Toscani, hem göze hem damağa hitap eden bir yemek. MasterChef'in yeni bölümünde yer alan bu lezzetli tarifi sizler için hazırladık.

Crostini Di Fegatini Toscani, MasterChef'te Şef Danilo Zanna'nın memleketi İtalya'dan gelen özel bir yemektir. İşte bu İtalyan lezzetinin evde nasıl yapılabileceği ve gerekli malzemeler...

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

İtalyan mutfağının sevilen tatlılarından biri olan Crostini Di Fegatini Toscani, özellikle Toscana bölgesinde popüler. MasterChef'in bu bölümünde merak edilen bu yemeğin tarifi ve yapılışı hakkında bilgiler burada.

CROSTİNİ Dİ FEGATİNİ TOSCANİ TARİFİ!

MALZEMELER

250 gr dilimlenmiş Toskana ekmeği
300 gr tavuk ciğeri
50 gr tereyağı
1/2 adet kırmızı soğan
2 adet hamsi filetosu
1 yemek kaşığı kapari
Tuz
Sebze suyu
Toz biber

TARİF

Kırmızı soğanı ince ince doğrayın. Tencereye tereyağını ve soğanları alarak kızartın.
Soğanlar kahverengiye dönmeye başlayınca, temizlenmiş tavuk ciğerini ekleyin.
Tahta kaşıkla karıştırarak 15 dakika pişirin. Pişirme esnasında bir miktar et suyu ilave edin.
Pişen yemeği mutfak robotundan geçirerek parçalayın.
Daha sonra parçalanmış karışımı tekrar tencereye alın. Üzerine kapari, hamsi fileto, tuz ve karabiberi ilave edin.
15 dakika daha pişirin. Eğer kuru kaldıysa, bir miktar daha et suyu ekleyin.
Karışım sürülebilir kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Ekmeği dilimleyin ve fırında hafifçe kızartın.
Hazırladığınız sosu, ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis edin. Afiyet olsun.