İtalya'nın meşhur tatlısı tiramisu, nasıl yapılır? Orijinal tarifinden sırlarına, tüm detaylarıyla tiramisu tarifi...
Tiramisu Malzemeleri
1 paket kedi dili bisküvi
Kreması için:
2 adet oda ısısında yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı süt
200 gram labne
1 kutu krema (200 gram)
Kedi dili bisküvilerini ıslatmak için:
1,5 yemek kaşığı granül kahve
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
Üzeri için:
Kakao
Tiramisu Nasıl Yapılır?
Tiramisu yapımı için bir tencere alalım.
2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı toz şeker, 3 su bardağı sütü tencereye aktaralım. Ürünleri iyice karıştıralım.
Ocağın altını açalım ve pişmeye başlayan kremayı karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
Kıvama gelen muhallebinin içerisine 1 kutu kremayı ekleyelim ve çırpalım.
Ardından 200 gram kadar labneyi ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
Kremamızın üzerini streç film ile kapatalım soğumaya bırakalım. Streç film ile kapatma sebebimiz üzerinin kabuk bağlanmaması içindir.
Kremamızı soğumaya bıraktığımız sırasında kedi dili bisküvilerini paketten çıkaralım ve tatlıyı yapacağımız borcamı alalım.
Bu tatlı yapılırken küçük oy borcam kullanıldı. Siz de küçük boy borcam kullanabilirsiniz.
Bisküvileri ıslatmak için granül kahve, toz şeker ve suyu bir kâseye alalım, karıştıralım.
Kahveleri teker teker karışıma batırarak borcama sırayla dizelim.
Dizdiğimiz kedi dili bisküvilerinin üzerine streçleyip soğumaya bıraktığımız kremayı dökelim.
Üzerini güzelce düzleyelim.
Kremanın üzerine kakao serpelim. Kakaoyu çay süzgeci yardımıyla serpebilirsiniz.
Kakao serptiğimiz tatlımızı en az 2 saat olacak şekilde buzdolabında soğumaya bırakalım. Tiramisu ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olur.
Tiramisu tatlısı soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.
Dilimlediğiniz tiramisuları tatlı tabağına koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!