Puf Puf Kabaran Nişastalı Poğaça İçin Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu
Puf Puf Kabaran Nişastalı Poğaça Yapılışı:
Sütü hazırlayın: Sütü ısıtarak oda sıcaklığına getirin ve derin bir kaba alarak üzerine kuru maya ve toz şekeri ekleyin. Maya aktif hale gelene kadar 5 dakika bekleyin.
Hamuru karıştırın: Maya aktifleşince yumurta beyazı, tuz ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırın.
Un ve nişastayı ekleyin: Un ve nişastayı karışıma yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Mayalanma süreci: Hamuru temiz bir mutfak beziyle sararak 30 dakika ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Hamuru yoğurun: Ellerinizi yağlayarak kabaran hamuru hafifçe yoğurun ve havasını alın. 15 dakika daha oda sıcaklığında bekletin.
Şekil verin: Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Tepsi mayası için 10 dakika daha bekletin.
Fırında pişirin: Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyin. 200 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
İşte kabarması garanti nişastalı poğaçanız hazır! Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!