Yemek

Kahvaltılar artık daha lezzetli olacak: Çoban Böreği yapmanın sırları

Sabah kahvaltılarınızı veya öğle aralarınızı tatlandıracak enfes bir börek tarifi arıyorsanız, çoban böreği tam size göre! Çeşitli malzemelerle zenginleştirilen bu börek, hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Çoban böreği, patates, ıspanak, tavuk eti, sucuk ve pırasa gibi malzemelerle hazırlanır ve damak zevkinize göre malzemelerde değişiklik yapabilirsiniz. İşte adım adım çoban böreği yapımı için gerekli malzemeler ve tarif aşamaları.

Abone Ol

Çoban Böreği için

Malzemeler
1 tavuk budu
6 iri patates
3~4 dal maydanoz
500 gr ıspanak
2 pırasa
4 yumurta
100 gr sucuk (veya pastırma)
1 çorba kaşığı kurutulmuş domates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı çörekotu
Tuz
 karabiber
Çoban Böreği

Nasıl Yapılır

Tavuk etini yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Eti kemiklerinden ayırıp didikleyin. Patatesleri kabuğu ile hafif haşlayın. Süzün ve kabuklarını soyup rendeleyin.
Maydanozu temizleyip kıyın. Sucuğu soyup ince doğrayın. Pırasaları temizleyip incecik doğrayın.
Ispanakları temizleyip yıkayın. Doğrayıp tavada suyunu tamamen çekene kadar soteleyin.
Rendelenmiş patates, pırasa, yumurta, tavuk eti, sucuk, kurutulmuş domates, sıvıyağ, maydanoz, rendelenmiş peynir, tuz ve biberi bir kaba alıp karıştırın.
20 cm çapındaki derin kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Ispanaklı harcı döküp spatula ile düzelterek yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini çörekotu ile süsleyin ve ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }