Yumurtalı ekmekte yağ çeken günler geride kaldı! Fırında pişirerek hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltı yapın.
Kahvaltının yıldızını fırında pişirerek yağ çekmesini önleyebilirsiniz. İşte lezzetli ve pratik yumurtalı ekmek tarifi…
FIRINDA YUMURTALI EKMEĞİN MALZEMELERİ
3 adet yumurta
3-4 dal maydanoz
8 dilim ekmek (bayat ekmek de kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı kaşar peyniri
YAĞ ÇEKMEYEN YUMURTALI EKMEĞİN HAZIRLANIŞI
Geniş ve derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıyoruz. Ardından ince kıyılmış maydanozları ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ilave ediyor. Onların da üzerine baharatların hepsini döküyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra bu karışımın içerisine yağı da ilave ediyoruz. Sonrasında ekmek dilimlerini bu karışımın içerisine batırıyoruz.
Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt seriyoruz ve bayat ekmeklerimizi düzenli bir şekilde diziyoruz.
Kaşar peynirinin diğer yarısını da ekmek dilimlerinin üzerine bölüştürüyoruz.
Son olarak da önceden 220 derecede ısıtılan fırının içerisinde tam olarak kızarana kadar pişiriyoruz. Ekmekleri kurutmamaya da dikkat ediyoruz.
Kızaran yumurtalı ekmeklerimizi fırından çıkartıyoruz ve sıcak bir şekilde servis ediyoruz.
Tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun…
YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?
Yumurtalı ekmeği hazırlarken yağ çekmesini istemiyorsak ekmekleri ince dilimler halinde kesmeliyiz. Ayrıca bir diğer teknik olarak karışımın içerisine bir miktar un veya soda ilave edebiliriz. Bu sayede yumurtalar ve diğer malzemeler ekmeğe çok daha iyi tutunacaktır.
Bir diğer yandan yumurtalı ekmeğin içerisine atıldığı yağın fazla derin olmamasına dikkat etmelisiniz.
Son olarak da ocaktan aldığımız yumurtalı ekmeklerin altına mutlaka kağıt peçete sermeli ve yağını fazla yağını almalıyız.
FIRINDA YUMURTALI EKMEĞİN PÜF NOKTALARI
Tarifimizin en önemli püf noktalarından bir tanesi, karışımın güzel bir şekilde çırpılmasıdır.
Ayrıca ekmeklerin kuru tek bir yeri kalmayana kadar karışımın içerisine batırılması gerekiyor.
Karışımın içerisine birkaç diş kıyılmış sarımsak da ekleyebiliriz. Bu sayede tarifin tadı kat be kat artacaktır.