Yemek

Kahvaltıların yıldızı olacak lezzet: Tam kıvamında çilek reçeli tarifi

Çilek reçelini evde kendiniz yapmak ister misiniz? O zaman bu haberdeki kolay ve pratik çilek reçeli tarifini kaçırmayın! Sadece 3 malzeme ile harika bir çilek reçeli yapabilirsiniz.

Abone Ol

Çilek, tatlılara en yakışan meyveler arasında yer alıyor. Çilekle yapılan reçelin tadına da doyum olmuyor. Kahvaltıların yıldızı olan çilek reçeli oldukça seviliyor. Yaz geldiğinde en çok aratılan çilek reçeli nasıl yapılır sorusunun cevabını bu haberde bulabilirsiniz. Çilek reçeli yapımının püf noktalarını, malzemelerini ve adım adım tarifini sizler için derledik.

Çilek reçeli yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Uzmanlar çilek reçeli yaparken yapılan hataları ve doğru yöntemleri anlattı. Çilek reçelinin kıvamını nasıl tutturacağınız, hangi çeşit çileği kullanacağınız, ne kadar şeker ekleyeceğiniz ve nasıl saklayacağınız gibi soruların cevaplarını bu haberde bulacaksınız. İşte pratik ve lezzetli çilek reçeli tarifi!

Çilek, tatlılara en yakışan meyveler arasında yer alıyor. Çilekle yapılan reçelin tadına da doyum olmuyor. Kahvaltıların yıldızı olan çilek reçeli oldukça seviliyor. Yaz geldiğinde en çok aratılan çilek reçeli nasıl yapılır sorusunun cevabını bu çilek reçeli tarifinde bulabilirsiniz.

Çilek reçeli küçükten büyüğe herkesin favori reçel tarifi olarak görülüyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu çilek reçeli tarifini mutlaka denemek gerekiyor.

MALZEMELER

2 kilo çilek
2 kilo toz şeker
Yarım limonun suyu

TARİF

Çileklerin saplarını koparın ve bol suyla yıkayın.
Çilekleriniz büyük ebattaysa keserek küçültebilirsiniz. Küçük ve orta boy olanları bütün bırakırsanız daha güzel görünür.
Çileklerinizi iyice temizledikten sonra kurutun ve bir tencereye koyun.
Üzerine toz şekeri dökün.
Kapağını kapatıp en az 8 saat, vaktiniz varsa bir gece bu şekilde bekletin.
Bekleme süresi bitince şekerler tamamen erimiş ve çilekler suyunu salmış olur.
Eğer yeterince su salınmamışsa bir çay bardağı kadar ekstra su ekleyebilirsiniz.
Tencereyi ocağa alın ve hafif hafif karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 30 – 35 dakika kadar pişirin.
Köpüklenme olursa kaşığınızla bu köpükleri dışarı alın ve atın.
Kaynama süresi biterken limon suyunu ekleyin.
2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra altını kapatın.
Temiz kavanozlara doldurun ve kavanozları ters çevirin.
Kavanozlarınız iyice soğuduktan sonra çilek reçelleriniz hazır!
AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }