Kahvaltı ve çay saatlerinizi tahinli rulo çörek tarifi ile şenlendirebilirsiniz. Yumuşacık hamurun içindeki lezzetli tahinli dolgu ile hayran kalacaksınız. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza değişik bir tat katacak.

Tahinli rulo çörek tarifi ile çay saatlerinizi veya kahvaltı sofralarınızı tatlandıracak. Lezzetine doyamayacağınız bu tahinli çörek, hem pratik hem de inanılmaz lezzetli. Yumuşacık hamuru ve tahin dolgusuyla sofralarınıza renk katacak.

MALZEMELER

20 gram yaş maya veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya

3 su bardağı un

Yarım tatlı kaşığı tuz

1/3 su bardağı şeker

1 adet yumurta

Yarım su bardağı ılık süt

50 gram margarin

İçi için:

1 su bardağı tahin

1,5 su bardağı şeker

Üstü için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır? Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Tahinli rulo çörek tarifimiz için öncelikle kullanacağımız mayayı, ılık sütün içinde eritelim. Daha sonra üzerine tuz, şeker, yumurta, margarini ekleyelim.

Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine unu ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edelim.

Hamurumuzun mayalanması için yoğurma kabının üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Şimdi de tarifimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir kabın içinde tahini ve şekeri karıştıralım.

Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım. Hamurun gazının çıkması için 2 dakika yoğuralım.

Hamuru merdane ile 30x50 cm boyutunda açalım. Açtığımız hamurun ortasına hazırladığımız iç harcı sürelim ve hamuru uzun kenarından kıvırarak rulo şekline getirelim.

Elde ettiğimiz ruloyu bıçak yardımı ile 25 parçaya dilimleyelim.