Yemek

Kahvaltılarınızı taçlandırın: Evde fırın tadında Simit Nasıl yapılır?

Simit kokusunu evinizde hissetmek istemez misiniz? Evinizde pastane kalitesinde simit yapmaya ne dersiniz? Adım adım, kolay ve lezzetli ev yapımı simit tarifi burada...

Abone Ol

Evde simit yapımının sırlarını keşfedin! Ilık süt, maya ve pekmezli sos ile lezzetli simitler için adım adım tarif...

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
Aldığı kadar un
Pekmezli sosu için:
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

Bol susam

TARİF

Sıvı malzemeler başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Mayalanması için bir kenara alalım, 30-45 dk. bekleyelim.
Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
200 derecede, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }