Krep, kahvaltıların vazgeçilmezi! Hem tatlı hem tuzlu alternatiflerle sofranızı renklendirecek bu basit krep tarifiyle mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz. İşte adım adım krep yapımı ve gerekli malzemeler...
KREP MALZEMELERİ
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
KREP NASIL YAPILIR?
Geniş bir kap içerisine 2 yumurtayı atarak iyice çırpınız.
Yumurtaların iyice köpürmesinin ardından süt ve suyu ekleyiniz.
Malzemelerin tamamen karıştığından emin olduktan sonra topaklanmayacak şekilde azar azar un ilave ediniz.
Tüm malzemelerin karışmasının ardından tuz ve sıvı yağ ekleyiniz.
Kepçe yardımı ile önceden kızdırılmış olan geniş tavaya krep hamurunu dökünüz.
İki tarafın da kızardığından emin olduktan sonra hazır olan krepi tabağa alınız.