Yemek

Kahve tutkunlarının vazgeçemeyeceği yeni tarif: Türk Kahveli Kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinize yeni bir soluk: Türk kahveli kek! Eşsiz Türk kahvesi aroması ve kakao lezzetiyle buluşan bu kek tarifi, tatlı anlarınıza yeni bir lezzet katıyor. Detaylar ve püf noktaları haberimizde.

Abone Ol

Türk kahvesi severler, bu kek tarifi sizin için! Fırından çıkan mis gibi kahve kokusuyla büyülenin ve bu muazzam lezzetle tanışın.

Çay saatleriniz artık daha keyifli! Türk kahveli kek tarifi ile fırınlarınız mis kokacak, damaklarınız tatlı bir mutlulukla çalkalanacak. Şimdi bu muazzam tarifin detaylarını keşfedin

TÜRK KAHVELİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı silme un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 yemek kaşığı kakao 
3 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI

Türk kahveli için tercih ettiğiniz kek kalıbını ilk yağlayın ve sonra hafif unlayın.

Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Küçük bir tavaya sıvı yağı, margarin, kakao, Türk kahvesi, tarçın ve bir bardak suyu karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın.

Hazırlanan karışımı unun üzerine yavaş yavaş ekleyin. ve karıştırın.

Ardından yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ilave edin ve tel çırpıcıyla iyice çırpın.

Önceden ısınmış 180 derece ısınmış fırında 30-40 dakika pişirin. Bu süre fırından fırına değişiklik göstereceği için lütfen ayarı kendi fırınınıza göre ayarlayın!

Kalıptan çıkan kekin üstüne dilerseniz çikolatalı sos hazırlaya bilir ya da pudra şekeri ya da Türk kahvesi ile süsleyebilirsiniz!

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }