Kandil simidi, Regaip Kandili'nin olmazsa olmazlarından. Evde kendi kandil simidinizi yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay ve lezzetli bir tarif!
Kandiller, özel dualar ve lezzetlerle dolu mübarek zamanlardır. Bu Regaip Kandili'nde, ev yapımı kandil simidi ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte tam kıvamında bir tarif!
Herkesin merakla beklediği kandil simidi tarifi burada! Regaip Kandili'ni ev yapımı lezzetlerle kutlamak isteyenler için, adım adım kandil simidi yapımını sizler için derledik.
KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
125 gram margarin
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un
ÜZERİ İÇİN
2 yumurta akı
Susam (ya da çörek otu)
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.
Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.
Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin. Kandiliniz mübarek olsun... Afiyet olsun...