Yemek

Karadeniz mutfağının gizli hazinesi: Siron tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kıymalı siron tarifi ile Karadeniz mutfağının en özel tatlarından birini deneyin. İşte tarif

Abone Ol

Özellikle Karadeniz Bölgesi ile özdeşleşmiş olan siron tarifi yufka mantısı olarak da biliniyor. Peki, siron nasıl yapılır, malzemeleri neler?

KIYMALI SİRON TARİFİ

MALZEMELER

Yarım paket hazır siron (Ya da yufka)
Islatmak için ;
Yeterince sıcak su
Sosu için ;
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak rendesi
Üzeri için ;
300 gram yağsız kıyma
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, pulbiber, tuz

TARİF

Yufkaları bir tepsiye alarak üzerini ıslatacak kadar sıcak su gezdirip üstünü kapatarak bekletiyoruz.
Kıyma ve yağı tavanın içine alarak kavuruyoruz. Salçayı ilave edip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
Bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
Dinlenen yufkaların üzerine yoğurdu gezdirip en üste kavrulmuş kıymayı yerleştiriyoruz.

AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }