Yemek

Karadeniz'den sofralarınıza: Pofuduk ve kolay Tavada Mısır Ekmeği tarifi

Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini evde yapmak artık çok kolay! İşte tavada mısır ekmeği tarifi.

Abone Ol

Karadeniz'in vazgeçilmez lezzeti, şimdi tavanızda! İşte pratik mısır ekmeği tarifi.

Tavada mısır ekmeği, kahvaltı sofralarına lezzet katmak için ideal bir seçenek. İşte pratik ve lezzetli tavada mısır ekmeği tarifi.

TAVADA MISIR EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı mısır unu
1çay kaşığı tuz(arzuya göre)

TAVADA MISIR EKMEĞİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Dilerseniz buzlukta saklayabilir, soğuk olarak da tüketebilirsiniz.

Tavada Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurtaları bir kaseye alıp çırpın.

Yoğurt ve zeytinyağını üzerine ekleyin.

Mısır ununu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir çırpıcıyla karıştırın.

Karışım tamamen homojen hale geldikten sonra arzuya göre bu aşamada tuz ekleyin.

Tercihen yapışmaz 20 cm çapında bir tavaya karışımı dökün. Eğer yağışmaz bir tavanız yoksa, tavanın tabanını yağlamanız gerekebilir.

Kapağını kapatın ve en kısık ateşte kontrollü olarak  8-10 dakika kadar pişirin.

Üst kısmı kuruyup minik gözenekler oluşunca kapağı kaldırın.

Dikkatlice ters çevirip bu şekilde de 5-7 dakika kadar pişirin.

Ardından ocaktan alın ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }