Yemek

Karadeniz'den sofranıza: Uzun süre taze kalan Mısır Ekmeği tarifi

Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mısır ekmeği, artık evinizde de kolayca yapılabilir. Günlerce bayatlamayan bu tarif sayesinde, mısır ekmeğinin taze ve lezzetli tadını uzun süre koruyabilirsiniz.

Abone Ol

Ev yapımı mısır ekmeği, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Üstelik bu tarif sayesinde ekmeğiniz günlerce taze kalacak. Karadeniz'in enfes lezzetini sofralarınıza taşıyın!

Mısır unuyla yapılan ve günlerce bayatlamayan mısır ekmeği tarifi, evde pratik bir şekilde hazırlanabilir. Bu tarif, mısır ekmeğinin tüm püf noktalarını sizlerle paylaşıyor.

Karadeniz'in geleneksel lezzetlerinden mısır ekmeğini evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Uzun süre taze kalmasının sırlarıyla dolu bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

3 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı su

TARİF

Su hariç bütün malzemeleri karıştırın.

Azar azar su ekleyin.

Fırın tepsinizi iyice yağlayın. Harcı içine alın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttukan sonra servis edin.

Mısır ekmeği tarifi ile evinizde sağlıklı ve lezzetli ekmekler yapabilirsiniz. Bu tarif, mısır ekmeğinin günlerce bayatlamamasını sağlayarak, size ve sevdiklerinize uzun süreli bir lezzet deneyimi sunar. Karadeniz'in bu geleneksel lezzetini denemek için daha fazla beklemeyin. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }