Karadeniz'in sofralarından eksik olmayan o eşsiz lezzet: Fasulye turşusu. Erimeyen, kütür kütür bir fasulye turşusu yapmanın püf noktalarını sizler için derledik.
Karadeniz mutfağının sevilen lezzeti fasulye turşusunun nasıl yapıldığına dair araştırmalar hız kazandı. Yazın yetişen yeşil fasulyelerden, sağlıklı ve bir o kadarda lezzetli fasulye turşusu yapmak isteyenler fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen kütür kütür fasulye turşusu için ne gerekli? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte fasulye turşusu yapmanın püf noktası...
Karadeniz mutfağında sevilen ve yemeklerin yanında tercih edilen lezzetlerden olan fasulye turşusu yapmanın tam zamanı. Yazın hazırlayacağınız bu turşu sizi tüm kış mevsim fasulyesi lezzetinden mahrum bırakmayacak. Peki, fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen fasulye turşusu için neler gerekli? İşte kütür kütür fasulye turşusu tarifi
MALZEMELER
2 kilogram taze fasulye
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 baş sarımsak
8 su bardağı içme suyu
3 yemek kaşığı kaya tuzu
TARİF
Öncelikli olarak fasulyeleri güzelce yıkayın ve ayıklayın. Büyük bir tencerede su kaynatıp fasulyeleri 3 dakika kadar haşlayın. Ardından sıcak sudan çıkarıp soğuk suya alın ve kurutun.
Sarımsakların kabuklarını soyun. Fasulyeleri aralarına sarımsakları serpiştirerek kavanozlara yerleştirin. Tuzu sıcak suyla eritip içine sirkeyi ilave edin ve karıştırın. Kavanozların üstünde kalan boşluğu da içme suyuyla doldurup ağzını sıkıca kapatın. Serin ve ışık almayan bir yerde beklettiğiniz fasulyeleriniz birkaç hafta içinde olgunlaşacak.
Afiyet olsun...