Anadolu Parsı Kargı'da Görüldü! Milli Parklar İncelemelere Başladı Anadolu Parsı Kargı'da Görüldü! Milli Parklar İncelemelere Başladı

Çorum'un Kargı ilçesinde, 10 yıldır tamamlanamayan yol ve sık sık yaşanan ölümlü kazalar, bölge halkının tepkisine neden oluyor. Sinop yolunun batı çıkışından Yeşilköy ve Dereköy çıkışına kadar olan yaklaşık 8 kilometrelik bölümünde birçok kazanın yaşandığı bu yol, güvenlik önlemlerinin alınmasını acil bir gereklilik haline getirdi. Halk, trafik işaretleri, dönel kavşak ve diğer güvenlik önlemlerinin bir an önce uygulanmasını talep ediyor.

Çorum'un Kargı ilçesi batı çıkışından Yeşilköy, Dereköy çıkışına kadar olan yaklaşık 8 kilometrelik Sinop yolu bölge halkını endişelendiriyor. Birçok ölümlü ve hayati tehlikeli yaralanmalı trafik kazalarına neden olan yolda geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazada Şakir Yağız isimli bir vatandaşın hayatını kaybetmesi bölge halkını derinden yaraladı.

Benzer ölümlü kazaların yaşandığı yola trafik işaretleri, trafik lambası, dönel kavşak veya güvenlik kamerası gibi tedbirler alınmasını isteyen bölge halkı birkaç yıl önce de köylerinden bir teyzenin aynı yolda hayatını kaybettiğini belirtti. Bölgede yaşayan halkın çocuklarının yola çıkmasından ciddi anlamda endişe duydukları belirtilirken, konunun Çorum Milletvekillerine de ilettikleri öğrenildi.

Kargı Dayanışma ve Kültür Derneği (KARDER) Başkanı Kadir İnkaya, Milletvekillerine iletilen ölüm yolu konusuna çözüm bulunmasını, 10 yıl önce yapımına başlanılan Sinop yolu başlangıcının tamamlanmayan kısmının da bitirilmesini bölge halkı olarak beklediklerini ifade etti.

Sinop yolu başlangıcı olan Beygircioğlu köyü ile Kargı ilçesi arasında 10 kilometrelik çift yönlü yolun gidiş yönünün tamamlandığı, ancak geliş yönünde yaklaşık 5 kilometrelik kısmının yıllardır bitilmediğini ifade eden bölge halkı 10 yılı aşan süre içerisinde tabelanın eskidiğini dile getirerek duruma tepki gösterdi.

Çorum'un Kargı ilçesinde 10 yıl önce yapımına başlanan ancak tamamlanmayan yol, bölge halkının tepkisini çekmeye devam ediyor. Özellikle Yeşilköy-Dereköy çıkışında yaşanan ölümlü kazalar, güvenlik önlemlerinin alınması taleplerini artırdı. Kargı Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Kadir İnkaya ve bölge halkı, milletvekillerine ilettikleri talepler doğrultusunda yolun tamamlanmasını ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını bekliyor. Bu taleplerin bir an önce karşılanması, hem halkın güvenliğini sağlayacak hem de bölgedeki endişeleri giderecektir