El açması börek sanacak kadar mükemmel! Ispanaklı börek yapımının püf noktalarını kaçırmayın
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ıspanaklı böreği, en özel tarifiyle denemeye ne dersiniz?
Çıtır çıtır, sağlıklı ve lezzetli bir börek tarifi mi arıyorsunuz? Ispanaklı böreğin en iyi tarifine göz atın.
MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak
Bir küçük kase beyaz peynir
Bir küçük kase lor peyniri
Bir küçük kase kaşar rendesi
2 adet taze soğan
Tuz
Karabiber
2, 5-3 adet yufka
Sos için;
Yarım şişe sade soda
Çeyrek çay bardağı tereyağ
Yarım su bardağı zeytin yağ
Yarım su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI
Ispanaklar temizlenir, ayıklanır, küçük küçük doğranıp bir kapa alınıp üstüne 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpilir.
10-15 dk bekletilip iyice ovulup suyu sıkılır ve peynirler rendelenir eklenir üstüne de taze soğan ince ince doğranıp eklenir. İç harcımız hazır.
Sos için tereyağı eritilir tüm malzemeler karıştırılır koyu bir sos hazırlanır.
Yufkalar yarım daire şeklinde ikiye ayrılır her bir yarım daireye 2-3 yemek kaşığı kadar sos dökülür güzelce yayılır.
Kenarlardan 2 cm kadar katlanır yarım dairenin yuvarlak tarafına baştan başa iç harç konur sıkıca sarılır.
Pişirme kağıdı koyduğumuz tepsimize ortadan dışa doğru spiral olarak sarılır.
Kalan sosa zeytin yağı ilave edilir börek üstüne sürülür.
180 derecede önceden ısıttığımız turbo ayar fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.