Yemek

Kayınvalideniz ellerinizle açtınız sanacak: Çıtır çıtır Ispanaklı Börek tarifi

Ispanaklı börek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifimizle el açması böreği evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu ıspanaklı böreği yiyen herkes tarifini isteyecek. Kayınvalideniz onun için açtınız sanacak. İşte en pratik ve lezzetli ıspanaklı börek tarifi...

Abone Ol

El açması börek sanacak kadar mükemmel! Ispanaklı börek yapımının püf noktalarını kaçırmayın

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ıspanaklı böreği, en özel tarifiyle denemeye ne dersiniz?

Çıtır çıtır, sağlıklı ve lezzetli bir börek tarifi mi arıyorsunuz? Ispanaklı böreğin en iyi tarifine göz atın.

MALZEMELER

Yarım kilo ıspanak

Bir küçük kase beyaz peynir

Bir küçük kase lor peyniri

Bir küçük kase kaşar rendesi

2 adet taze soğan

Tuz

Karabiber

2, 5-3 adet yufka

Sos için;

Yarım şişe sade soda

Çeyrek çay bardağı tereyağ

Yarım su bardağı zeytin yağ

Yarım su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke

YAPILIŞI

Ispanaklar temizlenir, ayıklanır, küçük küçük doğranıp bir kapa alınıp üstüne 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpilir.
10-15 dk bekletilip iyice ovulup suyu sıkılır ve peynirler rendelenir eklenir üstüne de taze soğan ince ince doğranıp eklenir. İç harcımız hazır.
Sos için tereyağı eritilir tüm malzemeler karıştırılır koyu bir sos hazırlanır.
Yufkalar yarım daire şeklinde ikiye ayrılır her bir yarım daireye 2-3 yemek kaşığı kadar sos dökülür güzelce yayılır.
Kenarlardan 2 cm kadar katlanır yarım dairenin yuvarlak tarafına baştan başa iç harç konur sıkıca sarılır.
Pişirme kağıdı koyduğumuz tepsimize ortadan dışa doğru spiral olarak sarılır.
Kalan sosa zeytin yağı ilave edilir börek üstüne sürülür.
180 derecede önceden ısıttığımız turbo ayar fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }