Yemek

Kaynananızı etkileyecek muazzam tatlı: Aypare Tatlısı tarifi

Kaynana çatlatan aypare tatlısı, adını kaynanaların bile beğeneceği kadar lezzetli bir tatlıdan alıyor. Bu tatlıyı yapmak için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi...

Abone Ol

Lezzetli tatlılar arayanlar için harika bir tarifimiz var: Kaynana Çatlatan Aypare Tatlısı! Bu tatlı, adını kaynanaların bile beğeneceği kadar lezzetli bir tatlıdan alıyor.

İnce kıyılmış fındık ve pudra şekeriyle tatlandırılan hamuru, nefis bir şerbetle buluşuyor ve ortaya muhteşem bir tatlı çıkıyor. Şimdi sizlere bu özel tarifi adım adım anlatacağım. İster misafirlerinizi ağırlarken ister özel günlerde sunabileceğiniz bu tatlıyı denemeye ne dersiniz?

"Kaynana Çatlatan Aypare Tatlısı İçin Malzemeler:

125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet vanilya
2 su bardağı un (eklerken dikkatli olun)

Şerbet için:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Aypare Tatlısı Hazırlığı:

İlk adım olarak, şerbeti hazırlayın. Tüm şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 10 dakika kadar kaynatın.
Kaynadığında ısısını kısın ve 2-3 damla limon suyu ekleyin.
Yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, şerbeti ılımaya bırakın.
Tatlı hamuru için yumurta, tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan uzun, kalın rulolar yapın.
Ruloları bastırarak düzleştirin ve bir bardakla kesin.
Kesilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal ile çizikler atın.
170 derece önceden ısıtılmış fırında tatlılar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıları, ılımış şerbetle buluşturun. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }