Yemek

Kek yapmanın sırları: Kabarmaya doymayan Sünger Kek tarifi

Bir keki özel kılan nedir biliyor musunuz? Elbette kabarıklığı! Bu kek hem ağızda dağılıyor hem de mis gibi kokuyor. İşte sizi şaşırtacak kabarık kek tarifi

Abone Ol

Benzersiz bir sünger kek tarifi ile karşınızdayız! Fırında kabaran bu eşsiz lezzet, herkesi kendine hayran bırakacak.

Fırında kabaran kek nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi kaçırmayın. Soda, limon suyu ve yoğurt ile hazırladığınız bu sünger kek tarifi ile kekiniz kabına sığmayacak. İşte fırında kabaran sünger kek tarifi…

KABARMAYA DOYMAYAN SÜNGER KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

SÜNGER KEK HAZIRLANIŞI VE PÜF NOKTALARI

1) Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
4) Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
5) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın  ve içerisine kakaolu harcı da dökün.
6) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

PÜF NOKTASI

İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }