Ayva tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu tarifle, evde kolayca ayva tatlısı yapabilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Nar ve tarçın ile zenginleştirilmiş bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak.
Soğuk kış akşamlarınızı tatlandıracak bir tarif arıyorsanız, ev yapımı ayva tatlısı tam size göre. Adım adım tarifimizi takip ederek, mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Mis kokulu ayvalar ve tatlı krizleriniz için ideal bir çözüm: Ev yapımı ayva tatlısı. Bu tarif, kış akşamlarınıza sıcaklık katacak ve sofralarınızı şenlendirecek. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin!
Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler
3 adet ayva (ekmek ayvası)
3’er yemek kaşığı toz şeker (her ayva dilimi için)
2 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
1 su bardağı su
1 adet nar
Ayvaların kararmaması için;
1 adet limon
1 lt su
Servis için;
Kaymak
Toz antep fıstığı
Ayva Tatlısı Tarifi
Önce derin bir kaba su doldurup, içerisine limonu sıkalım.
Ayvaların kabuğunu soyalım. Ortadan ikiye keserek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartalım ve çekirdekleri kenara ayıralım. renk vermesi ve jelleştirmesi için)
Ayvaları limonlu suda bekletelim (ayvaların kararmaması için)
Pişirme kabına ayvaları yerleştirelim.
Tarçın çubuğunu, karanfilleri, ayva çekirdekleri ve nar tanelerini tencereye ekleyelim.
Ayvaların her birinin üzerine 3’er yemek kaşığı toz şeker dökelim.
Suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirelim.
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Ayvaları servis kabınıza alın ve 1 saat kadar soğuması için bekletelim.
Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
Kaymak ve antep fıstığı ile süsleyelim.