Közleme işlemine gerek kalmadan yağlı biber turşusu yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu tarif ile hem zaman hem enerji tasarrufu sağlayacaksınız! Üstelik çok lezzetli.

Yağlı Biber Turşusu Tarifi: Közleme Derdine Son! Bu tarif ile közlemeye ihtiyacınız olmadan lezzetli bir turşu yapabilirsiniz! Malzemeleri hazırlayın ve tarife başlayın.
 

MasterChef Tuzlama Çorbası MasterChef Tuzlama Çorbası

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

1 kg kırmızı biber
1 su bardağı üzüm sirkesi
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
7-8 dal maydanoz
7-8 diş sarımsak

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberleri güzel bir şekilde yıkayalım. Bıçak ile sap kısımlarını kesip ortadan ikiye keselim ve tohumlarını çıkartalım.
Daha sonra biberleri 2 parmak kalınlığında doğrayalım.
Ocaktaki tencereye sirkeyi alalım. Üzerine sıvı yağı, kaya tuzunu ekleyelim ve karıştıralım.
Doğradığımız biberleri tencereye alarak 3-4 dakika kadar haşlayalım.
Hafifçe diriliğini kaybeden biberleri genişçe bir tepsiye alalım ve soğumaya bırakalım.
Biberler soğuduktan sonra doğradığımız maydanozları, bir kaç parçaya böldüğümüz sarımsağı da ekleyelim ve karıştıralım.
Uygun bir kavanoza hazırladığımız biberleri dolduralım, üzerine de tepsinin dibinde kalan yağ ve sirke karışımını boşaltalım.
Ağzını sıkı bir şekilde kapatalım ve 1 gece dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldıralım. Yağlı biber turşumuz hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

Biberleri haşlarken çok fazla haşlamamalısınız. Hafif diri kalması yeterli olacaktır. Aksi halde çok fazla eriyecektir.
Turşunuzu eğer var ise cam kavanoza koymalısınız.
Turşunuzu serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmelisiniz.