Ev yapımı turşu yaparak kışa hazırlıklı girin! İşte püf noktalarıyla kütür kütür turşu tarifi ve adım adım yapılışı.

Püf Noktalarıyla Kütür Kütür Turşu Tarifi İçin Malzemeler

2 kilo kornişon salatalık
1 kilo acı biber

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

1 litrelik kavanoz için ölçü;

7-8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar nohut
1 su bardağından 1-2 parmak eksik sirke
1 dolu yemek kaşığı iri tuz
Üzerini örtecek kadar kaynar su

Üzerine koymak için;

Dereotu ya da maydanoz

Püf Noktalarıyla Kütür Kütür Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle salatalık ve biberlerimizi güzelce yıkayalım ve biberlerin saplarını koparalım.
1 litrelik kavanozlara salatalıkları güzel bir şekilde sıralayalım.
İçine 1 tatlı kaşığı nohut ve 2-3 diş sarımsak ekleyelim.
Tekrar boş kalan kısımları da salatalıkla dolduralım ve aralarına sarımsak koyalım.
En son 2-3 diş sarımsak koyup, 1 çorba kaşığı tuz ve sirkemizi ekleyelim.
Üzerini kapatacak şekilde dereotu ve maydanozla yerleştirelim.
Kavanozun kalan kısmını kaynar suyla dolduralım.
Kavanozumuzun kapağını ve kavanozun kenarlarını peçeteyle silelim.
9Kapağı 2 geri, 1 ileri yaparak sıkıca kapatalım.
Kavanozun ters kapatalım ve üzerini örtelim. 1 gün bu şekilde bekletelim.
Turşuları bu şekilde karanlık ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Turşunuz 2-3 gün içinde yemeğe hazır.