Yemek

Kışa hazırlık: Kütür Kütür Turşu nasıl yapılır?

Kütür kütür bir turşu yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım kütür kütür turşu tarifi ve püf noktaları ile evde turşu yapmanın sırları...

Abone Ol

Ev yapımı turşu yaparak kışa hazırlıklı girin! İşte püf noktalarıyla kütür kütür turşu tarifi ve adım adım yapılışı.

Püf Noktalarıyla Kütür Kütür Turşu Tarifi İçin Malzemeler

2 kilo kornişon salatalık
1 kilo acı biber

1 litrelik kavanoz için ölçü;

7-8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar nohut
1 su bardağından 1-2 parmak eksik sirke
1 dolu yemek kaşığı iri tuz
Üzerini örtecek kadar kaynar su

Üzerine koymak için;

Dereotu ya da maydanoz

Püf Noktalarıyla Kütür Kütür Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle salatalık ve biberlerimizi güzelce yıkayalım ve biberlerin saplarını koparalım.
1 litrelik kavanozlara salatalıkları güzel bir şekilde sıralayalım.
İçine 1 tatlı kaşığı nohut ve 2-3 diş sarımsak ekleyelim.
Tekrar boş kalan kısımları da salatalıkla dolduralım ve aralarına sarımsak koyalım.
En son 2-3 diş sarımsak koyup, 1 çorba kaşığı tuz ve sirkemizi ekleyelim.
Üzerini kapatacak şekilde dereotu ve maydanozla yerleştirelim.
Kavanozun kalan kısmını kaynar suyla dolduralım.
Kavanozumuzun kapağını ve kavanozun kenarlarını peçeteyle silelim.
9Kapağı 2 geri, 1 ileri yaparak sıkıca kapatalım.
Kavanozun ters kapatalım ve üzerini örtelim. 1 gün bu şekilde bekletelim.
Turşuları bu şekilde karanlık ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Turşunuz 2-3 gün içinde yemeğe hazır. 

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }