Ayva reçelinin sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı bir seçim olduğunu biliyor muydunuz? Bu tarif ile ayvanın faydalarından yararlanın ve bağışıklığınızı güçlendirin!

MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi

Ülkemizde her meyvenin hatta bazen sebzelerin bile reçeli yapılabilmektedir. En sevilen ve çokça tüketilen reçeller arasında ayva reçeli de gelir. Bu haberde sizler için en kolay ve pratik ayva reçeli tarifini paylaşıyoruz.

Ayvanın kendisini reçelde zaten kullanıyoruz. Peki, ayva çekirdeğinin de reçele katıldığını biliyor muydunuz? Ayva çekirdeği reçele renk verir; gül kurusu gibi bir renk almasını sağlar. Bu haberde ayva çekirdeği ile reçel yapmanın inceliklerini anlatıyoruz.

Ayva Reçeli Malzemeleri

3 tane orta boy ayva (sulu olmalı)
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 adet karanfil
½ yemek kaşığı limonun suyu

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle ayva reçeli yapımı için ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Daha sonra ise ayvalarımızın kabuklarını güzelce soyalım. Ortadan ikiye bölelim.
Ayvalarımızın çekirdeklerini dikkatli bir şekilde çıkaralım ve ayrı bir yere koyalım.
Ayva reçeli için kabuğunu soyduğumuz ayvaları küçük küçük doğrayalım.
Çelik bir tencere alalım ve doğradığımız ayvalarımızı içine alalım.
Ayvaların üzerine 2 su bardağı toz şekeri dökelim.
1 saat kadar ayvaları şekerli bir şekilde bekletelim. Dilerseniz bir gece önceden de şekere yatırabilirsiniz.
1 saatin ardından 2 su bardağı kadar suyu tencereye dökelim. Ardından 3-4 tane karanfilleri de içine ilave edelim.
Ayvaları soyarken kenara ayırdığımız ayva çekirdeklerini de tencereye koyalım.
Ocağın altını açalım.
Reçelimiz kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım.
Reçelimizi ara ara karıştıralım. Reçel yoğunlaşmaya başlayıp reçel kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişme işlemi yaklaşık 1 saat kadar sürebilir.
Ayva reçelinin pişme süresinin sonuna doğru içerisine limon suyunu da ekleyelim.
Bir taşım daha kaynatalım ve ocağın altını tamamen kapatalım.
Ayva reçelimizin ılımasını bekleyelim.
Reçelimiz ılıdıktan sonra kavanozlara bölüştürelim. Kapağını kapatalım.
Reçel kavanozlarının kapağını 3 ileri 1 geri tekniğiyle kapatabilirsiniz.
Ayva reçellerimizi buzdolabında saklayalım.
Ayva reçeliniz hazır.
Afiyet olsun!