Tek lokmalık olarak hazırlayabileceğiniz ve herkesin tadına bayılacağı çatlak kurabiye tarifi, kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif. Peki, çatlak kurabiye nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı kakao
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Bulamak İçin:

1/2 su bardağı pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir kaseye şekeri alın.
Üzerine kakaoyu ilave edin.
Üzerine sıvı yağı ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yumurtayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
Homojen karışana kadar yoğurun. Yapışık kıvamda olacaktır. Sertleşmesi için kesinlikle un eklemeyin. 25 dakika buzdolabında dinlendirin.
Bir kaba pudra şekerini ekleyin ve hamurdan kaşık ya da dondurma kaşığı yardımıyla çıkardığınız yuvarlak topları pudra şekerine bandırın.
Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın.
180 dereceye ayarlı, fansız, önceden ısıtılmış fırının orta rafında çatlayana kadar 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun!