Yemek

Kıyır kıyır Katmer Poğaça tarifi: Bu tarifi denemeden geçmeyin!

Mis gibi kokan ev yapımı katmer poğaçalarıyla kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize lezzet katmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz katmer poğaça tarifi!

Abone Ol

Evinizin mutfağında, fırından yeni çıkmış gibi lezzetli katmer poğaçalar yapmaya hazır mısınız? Bu tarifimiz, tüm aşamalarıyla sizi mutfakta usta bir şefe dönüştürecek!

Katmer poğaça, hem görüntüsü hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak bir tarif. İşte evde kolayca yapabileceğiniz, ağızda dağılan katmer poğaça tarifimiz!

Siz de evde katmer poğaça yapmanın inceliklerini öğrenmek ve sevdiklerinizi bu lezzetle tanıştırmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte size adım adım katmer poğaça tarifi.

Katmer Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya / yarım paket yaş maya)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Arasına;

75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim)

Katmer Poğaça Tarifi

İlk olarak uygun bir kabın içerisine su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve instant mayayı alarak malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım. Ben bu tarifte instant maya kullandım ama dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar kuru maya ya da 20 gram yaş maya da kullanabilirsiniz.

Daha sonra un ile tuzu ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar hamurumuzu yoğuralım. Bu aşamada unun tamamını koymak yerine yavaş yavaş ilave etmeniz yoğurma açısından daha kolay olacaktır.

Hamurumuzu mayalandırmadan şekil verme aşamasına geçelim. Bunun için hamurumuzu tezgaha alarak 8 eş paçaya bölelim.

Hamurlarımızın her birini dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.

Bezelerimizden birini alalım ve unladığımız tezgaha alarak merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım.

Açtığımz hamuru bir kenara alalım ve üzerine tereyağı sürelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde açalım ve üzerine tereyağı sürerek üst üste dizelim. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.

Son bezeyi açtıktan sonra diğer hamurların üzerine yerleştirelim ve bu defa üzerine yağ sürmeyelim.

Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden elimizle biraz büyütelim. Daha sonra 60-70cm'e kadar merdane yardımı ile büyütelim. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzememizi koyalım ve saralım.

Sardığımız poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.

15 dakika tepside mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürelim.

Pişmeye hazır poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.

Bu enfes katmer poğaça tarifiyle, evinizde fırından yeni çıkmış gibi lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, hem pratik hem de lezzetli poğaçalarınızla sevdiklerinizi şımartacaksınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun! Daha fazla lezzetli tarif ve mutfak ipucu için sitemizi takip etmeye devam edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }