Kıyırlıkta bir efsane olan dereotlu poğaça tarifini sizlerle paylaşıyorum. Bu tarif ile evinizde pastane kalitesinde poğaçalar yapabilirsiniz. İşte mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak tarif!
Misafirlerinizi etkilemek ve ailenizi mutlu etmek için harika bir tarif: Dereotlu poğaça. Bu lezzetli ve kolay tarifle, herkesin favorisi olacak poğaçalar yapabilirsiniz. İşte tarifin detayları!
Kıyır kıyır bir lezzet bombası olan dereotlu poğaça tarifini sizinle paylaşıyorum. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, tüm ev halkını mutlu edecek. İşte poğaça yapmanın püf noktaları!
Dereotlu Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 bağ dereotu
200 gram tereyağı (ben margarinle karışık yaptım)
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
İçi için:
2 dilim beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
Susam
Çörek otu
Dereotlu Poğaça Tarifi
Öncelikle resimlerle anlattığım gibi unumuzu eliyoruz ,tezgaha ortasına çukur oluşturup oda ısısında olan yağımızı ,sıvı yağ ,yoğurt ,yumurtanın 2 si tam 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak şekilde ekliyoruz.
Dere otunu saplarından ayırıp doğruyoruz.
Una, şeker, kabartma tozları, karbonat, tuz eklenecek ortadaki malzemeleri elimizle yavaşça yediriyoruz.
Sonra unumuzdan yavaş bir şekilde alarak tezgahta 3 dakika yoğuruyoruz.
Elimizle bezeler yapıp iç harcı için beyaz peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
Poğaçaların içine iç harcını ekleyip üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpiyoruz.
160 derece de önceden ısınmış fırında üstü altı kızarana kadar pişiriyoruz.
İşte karşınızda, mükemmel kıyırlıkta dereotlu poğaça tarifi! Bu tarifle, evinizde pastane tadında poğaçalar yapabilir, her kahvaltı ve çay saatinizi bir bayrama çevirebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!