Buğday ve nohutun mükemmel uyumu, yoğurtla buluşuyor: Ayran aşı çorbası! Hem hafif hem de lezzetli bu çorbanın sırlarını sizinle paylaşıyoruz.
Besleyici malzemeleri ve ferahlatıcı tadıyla, bu tarif sofralarınızın baş tacı olacak.
Ayran Aşı Çorbası İçin Gereken Malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
250 gram yoğurt
250 gram süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı dereotu
1 su bardağı soğuk su
Ayran Aşı Çorbası Yapılışı:
Kaynayan suyun üzerine buğdayı alın.
Buğdayı yumuşayana kadar pişirip, süzün.
Geniş bir kaba tüm yoğurdu alarak çırpın.
Daha sonra haşlanmış nohut, buğday ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek, kıvamını dilediğiniz şekilde ayarlayın.
Dereotunu da ekleyin.
Güzelce piştikten sonra buzdolabında, en az bir saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
Bu çorbayı pişirmeden 1 gece önceden buğday ve nohudu ıslatırsanız, ertesi gün daha kısa sürede haşlanırlar.
Buğday ve nohudu ayrı tencerelerde ıslayıp, haşlayın.
Süzme yoğurt, çorbanın daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar.
Ayran aşı çorbası, sağlıklı malzemeleri ve eşsiz tadıyla Türk mutfağının gururlarından biri. Bu tarifle, geleneksel lezzetleri modern mutfaklarınıza taşıyacaksınız. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bu çorbanın tadını çıkartın. Afiyet olsun!