Urfa Kebabı lezzetini evinize taşıyın! İşte mükemmel Urfa Kebabını evde yapmanın adım adım tarifi ve kullanılan malzemeler
En iyi Urfa Kebabı tarifi ve yapılışı: Malzeme listesi, püf noktaları ve adım adım tarif ile evde nefis bir kebap hazırlamanın tüm detayları.
Urfa kebabı genellikle bulgur pilavı, salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde veya dürüm şeklinde sunuluyor. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Evde, dışarıdakiler kadar lezzetli bir kebap menüsü hazırlamak mümkün. İşte en kolay ve pratik Urfa kebabı tarifi ve malzeme listesi..
Urfa kebap tarifi en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Kebap çeşitleri başta Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında severek tüketiliyor. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik kullanılan kıyma çeşididir. Ocakbaşı gibi yerlerde yedikleriniz kadar lezzetli bir kesap tarifi arıyorsanız nefis Urfa kebap tarifini mutlaka denemelisiniz.
NEFİS URFA KEBABI TARİFİ
MALZEMELER
1 kg az yağlı kıyma
50 gr çekilmiş kuyruk yağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
TARİF
Soğan ve sarımsak rendelenir.
Tüm malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırıp yoğurun.
10 dk boyunca yoğurun.
Hazırladığınız harcı parçalara bölerek şişlere uzun şekilde el ile yapıştırın.
Bir mangalda, yağlı kağıtta fırında ya da bir tavada kızarana kadar pişirin.
Urfa kebabınızı ister pilav ve salata ister dürüm şeklinde sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!